Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:00 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune ministrul Teodorovici despre viitorul șef de la ANAF și despre modificările la Legea Salarizării

ro

08 Feb, 2018 22:25 582 Marime text
O decizie referitoare la numirea noului şef al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF) se va lua în următoarele zile, iar acesta trebuie să îndeplinească o serie de criterii de performanţă, a declarat, joi seară, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, informează Agerpres.ro. 
 

"Este o discuţie privind schimbarea şefului ANAF. Sunt încă discuţiile în derulare. Până când nu va apărea în Monitorul Oficial decizia de numire din partea primului ministru a persoanei care va ocupa funcţia de şef de la Fisc, nu are rost să facem speculaţii. Indiferent cine vine în această poziţie, va trebui să aibă un contract clar de perfomanţă, va avea nişte indicatori clari de performanţă şi, dacă nu răspunde, dacă nu îndeplineşte aceşti indicatori... acea persoană... În următoarele zile se va lua o decizie (cu privire la noul şef al ANAF - n. r.)", a spus Teodorovici, la Antena 3.

 
În altă ordine de idei, şeful de la Finanţe a apreciat că ar fi fost ideal ca Legea salarizării în domeniul bugetar să cuprindă modificările realizate recent.
 

"Ar fi fost ideal, şi cu toţii ne-am fi dorit, ca Legea salarizării să cuprindă modificările de acum. Am văzut de mulţi ani multe acte normative pe care guvernele, de-a lungul timpului, au încercat să le emită în această zonă a salarizării. Au fost foarte multe astfel de situaţii de a repara pe ici pe colo, neajungând la niciun consens pentru toţi cei vizaţi, cei din sectorul public. Faptul că astăzi avem o Lege a salarizării... numai cine nu ştie ce înseamnă această lege, ce efort şi ce complexă este această lege poate aduce critici acestui act normativ. Doamna ministru Olguţa Vasilescu spunea şi zilele trecute, când a avut o prezentare publică, faptul că sunt sub 3% situaţii de acest fel (de scădere a salariilor - n. r.), fie din cauza unor greşeli de calcul, fie sincope justificate pe care noi am încercat să reglăm chiar şi la nivel de ordonanţă de urgenţă. Vrem ca, în final, cât mai mulţi dintre cei vizaţi să fie mulţumiţi. Subiecte precum salarizarea, Legea pensiilor, măsurile economice să nu mai fie pe agenda politică în România. Scopul nostru ar trebui să fie şi de o parte şi de alta acelaşi, că suntem la Putere, că suntem în Opoziţie. Trebuie să arătăm, uşor, uşor, că ne-am maturizat, iar dacă venim cu critici să venim şi cu soluţia, ca împreună să reglăm lucrurile", a menţionat ministrul Finanţelor.

 
Acesta a adăugat, totodată, că "raportat la nevoile şi mărimea ţării noastre, este într-adevăr un număr mult prea mare (de angajaţi - n. r.) în sistemul public", apreciind că "şi în Parlament există mult prea mulţi angajaţi la cele două Camere", iar "administraţia este mult prea încărcată, la ora actuală".

Sursa:  Agerpres.ro. 
Sursa foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Ti-a placut articolul?

Comentarii