Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Cazanciuc despre căsătoria persoanelor de acelaşi sex

ro

05 Jun, 2015 07:58 1633 Marime text
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că se ia în considerare iniţierea unei dezbateri a unui proiect legislativ care să permită căsătoria între persoanele de acelaşi sex.

Cazanciuc a subiniat că în România a fost „o evoluţie spectaculoasă" a mentalităţii privind relaţiile dintre persoane de acelaşi sex, potrivit romanialibera.ro. 

În cadrul dialogului cu cetăţeni români şi bulgari organizat, ieri, la Ruse, o participantă din România a susţinut că membrii LGBT sunt consideraţi „cetăţeni de mâna a doua" în unele state, opinând că în România cel mai probabil se va respinge o propunere ce reglementează familiile homosexuale.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a precizat că în urmă cu ceva ani de zile în România relaţiile dintre persoane de acelaşi sex erau considerate infracţiune.

„Acum ne punem problema să dezbatem o lege care să permită căsătoria. Deci e o evoluţie de mentalitate aş spune incredibilă în ultimii ani şi în România", a afirmat Cazanciuc.

El a mai spus că există o autoritate care sancţionează de fiecare dată orice formă de discriminare în această materie.

„Avem o evoluţie spectaculoasă în ultimii ani, sunt în continuare chestiuni de mentalitate care trebuie dezbătute în spaţiul public", a subliniat Cazanciuc.


Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii