Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Legea Anastasia, promulgată“ Cei care conduc drogaţi, în stare de ebrietate sau fără permis şi provoacă accidente mortale merg direct la închisoare

ro

07 Jul, 2023 18:33 1166 Marime text
Senatorul Robert Cazanciuc, iniţiatorul unui proiect legislativ care înăspreşte pedepsele pentru cei care conduc drogaţi, în stare de ebrietate sau fără permis şi provoacă accidente mortale a anunțat astăzi pe pagina sa de Facebook că Legea, cunoscută ca Legea Anastasia a fost promulgată astăzi de președintele Klaus Iohannis. 
 

„Astăzi a fost promulgată Legea Anastasia. Scoate cheia din contact dacă ai consumat. Nu mai au nicio scăpare - închisoare cu executare. Beat, drogat, fără permis, la volan, dacă ucizi, mergi la închisoare.
Începând de astăzi, oricine folosește mașina ca pe o armă, omorându-și semenii, băut, drogat sau fără permis, va face închisoare. Cu executare. Nicio instanță nu va mai putea da o sentință cu suspendarea executării pedepsei.
Legea Anastasia a fost concepută în memoria celor care au fost uciși pe drumurile publice și pentru cei care de acum încolo își pierd viețile nevinovați. Dar, mai ales, este pentru cei care nu conștientizează că volanul poate deveni o armă când, folosindu-l fără drept, omoară oameni pe străzi.
Nu mi-am propus prin această inițiativă înăsprirea pedepselor prin limitarea soluțiilor judecătorești la pedepse cu executare, ci să atrag atenția care sunt consecințele unor acțiuni iraționale, astfel încât, în final, să ajungem la reducerea numărului de morți pe șosele. Și nu pentru a mai scădea în statistici, ci pentru a nu mai permite producerea de drame în familiile românilor.
Viața cetățenilor, a oamenilor, este o valoare în sine, iar noi, cei aleși, suntem datori să o apărăm, să o protejăm prin legile pe care le adoptăm. Constituția garantează dreptul la viață și la integritatea fizică, iar noi trebuie să ne asigurăm de respectarea acestui drept.
Legea Anastasia este concepută să prevină, să limiteze dramele rutiere și să conștientizeze asupra consecințelor punitive ale teribilismului la volan.
Mulțumesc tuturor colegilor senatori și deputați care au susținut, aproape în unanimitate, aceasta lege!“ - a precizat senatorul Robert Cazanciuc. 

Citește și: 

Atenție șoferi!Bei alcool și te urci la volan? Poți ajunge la pușcărie. Senatul a adoptat proiectul de lege
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii