Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bulgarii, puşi la zid de diplomaţii străini, pentru securitatea turiştilor

ro

10 Jun, 2011 15:50 963 Marime text

Diplomaţii din cinci state europene - Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Danemarca şi Norvegia au cerut o întâlnire cu autorităţile şi au insistat să li se ofere garanţii de siguranţă pentru turişti în sezonul de vară, pentru că aceştia sunt principala ţintă a infractorilor.

Diplomaţii străini au cerut autorităţilor bulgare să ia rapid măsuri împotriva activităţilor ilegale din cea mai mare staţiune de pe litoral, Sunny Beach, relatează Sofia News Agency.

Cererea a fost prezentată la o reuniune a diplomaţilor cu conducerea staţiunii, cu reprezentanţi ai poliţiei şi alţi oficiali, cu privire la lansarea iniţiativei de reimpunere a ordinii în Sunny Beach. Autorităţile intenţionează să intensifice lupta împotriva prostituţiei, furturilor şi taxiurilor fără licenţă.

Întâlnirea a avut loc la cererea ambasadelor din 5 state europene - Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Danemarca şi Norvegia. Diplomaţii insistă pe garanţii de siguranţă pentru turişti în sezonul de vară, pentru că aceştia sunt principala ţintă a infractorilor.

Potrivit poliţiei, taxiuri fără licenţă şi şantajarea turiştilor străini sunt infracţiuni în creştere. La sfârşitul lunii mai, un taximetrist şi un complice au ţinut ostatic un turist, până când un prieten al acestuia le-a adus 200 de euro.

Poliţia a informat diplomaţii că va limita numărul taxiurilor şi va impune un prag pentru tarife.

Sursa:http://www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii