Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:00 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ați fost prinși fără rovinietă? Aveți grijă că nu mai sunteți obligați să achitați amenda!

ro

22 Feb, 2016 15:49 84259 Marime text
 
Există şoferi care mai uită să-şi achiziţioneze rovinieta. Prinşi de radarele poliţiştilor, ei primeau acasă amenzile pentru neplata rovinietei. Ei bine, de acum şoferii care primesc acasă amenzi de la CNADNR pentru neplata celebrei roviniete nu mai au obligativitatea să plătească sumele pretinse.
 
De ce? Documentele de acest tip au fost declarate nule, pentru că semnătura electronică nu este considerată legală. În 17 februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis un recurs în interesul legii formulat de Avocatul Poporului, ca urmare a petițiilor transmise de cetățeni, astfel că în acest moment orice amendă fără semnătura olografă a agentului care a constatat lipsa rovinietei este nulă.
 
Potrivit deciziei instanței supreme, singurele procese-verbale de amendă, ce pot fi acceptate, sunt cele întocmite de un controlor de trafic care constată contravenția la momentul comiterii ei și poartă atât semnătura acestuia, cât și semnătura contravenientului sau a unui martor, după caz.
 
Practic, în acest moment, așa cum sună decizia ICCJ, cei care care au primit prin poștă o amendă fără semnătura agentului constatator trebuie să meargă la instanță și să ceară anularea ei, folosindu-se de hotărârea magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție, relatează romaniatv.net.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vlad 01 Mar, 2016 19:30 Deci astia fara rovinieta merg pe banii astorlalti care platesc. Buna treaba. Zica sa nu platim nici bilete la tren , nici la autobuz si nici curentul. E de la stat, nu ?