Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să vinzi ori să cumperi o maşină second hand? Trebuie să ştii ce a decis ieri Înalta Curte

ro

06 Mar, 2018 00:00 4158 Marime text
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au luat ieri o decizie foarte importantă pentru cei care au vândut sau vor să vândă o maşină. Mai mult decât atât, hotărârea îi vizează şi pe cei care au achiziţionat o maşină second hand.
 
Pe scurt, în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă.
 
Conform site-ului oficial al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, magistraţii au admis recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj şi, în consecinţă, au stabilit că, în interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 8, alin. (1), raportat la art. 7 şi art. 1, alin. (1), lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare: în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă. Dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun.
 
Hotărârea ÎCCJ este obligatorie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii