Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Astăzi NATO este mai puternică decât oricând” - spune Antony J. Blinken

ro

06 May, 2016 16:30 1066 Marime text
„Astăzi NATO este mai puternică decât oricând”, a declarat Antony J. Blinken, adjunctul secretarului de stat al SUA, în cadrul vizitei sale recente la Varşovia. Periplul secretarului de stat Blinken include Varșovia, Sofia, București și Paris, în perioada 05-10 mai.
 
La Varșovia, în perioada 5-6 mai secretarul adjunct se va întâlni cu înalți oficiali pentru a discuta despre chestiuni bilaterale și regionale, inclusiv summitul NATO din această vară din Varșovia și criza în curs de desfășurare în Ucraina. La 5 mai, secretarul adjunct va puncta observațiile sale cu privire la Statele Unite ale Americii, Europa, și Alianța NATO de la Fondul German Marshall.
 
La 6-7 mai, secretar adjunct Blinken se va deplasa la Sofia pentru întâlniri cu înalți oficiali bulgari pentru a discuta despre cooperarea bilaterală și NATO, inclusiv monitorizarea pe cinci grupuri de lucru din SUA-Bulgaria lansate în 2015, de către ministrul de externe MITOV și secretar Kerry privind cooperarea în domeniul apărării, combaterea terorismului, diversificarea surselor de energie, statul de drept, precum și educație.
 
În 7 şi 8 mai, el se va afla la Bucureşti pentru discuţii cu înalţi reprezentanţi guvernamentali despre securitate, cooperare bilaterală, parteneriatul economic, statul de drept şi reforme. J. Blinken se va întâlni de asemenea cu lideri de afaceri şi reprezentanţi ai societăţii civile.
 
Ultima oprire a secretarului adjunct este la Paris, în 9-10 mai, unde se va întâlni cu oficiali francezi.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii