Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israel-Hamas Aprovizionarea cu alimente în Gaza se înrăutăţeşte, afirmă Blinken la Amman

ro

07 Jan, 2024 19:19 787 Marime text
  • Aprovizionarea cu alimente pentru sute de mii de persoane în Fâşia Gaza s-a înrăutăţit, a indicat secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit dpa.
     
Aprovizionarea cu alimente pentru sute de mii de persoane în Fâşia Gaza s-a înrăutăţit, a indicat secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit dpa, citat de Agerpres.

Situaţia alimentară a bărbaţilor, femeilor şi copiilor este 'foarte dificilă' şi 'în înrăutăţire', a declarat Blinken duminică în capitala Iordaniei, Amman, după ce a vizitat un depozit al Programului Alimentar Mondial (PAM).

O mare parte din alimentele livrate sunt gata preparate pentru că oamenii pot doar cu greu sau nu pot chiar deloc să pregătească hrana în condiţiile actuale. 'Acesta este singura cale prin care oamenii să primească într-adevăr ceea ce au nevoie chiar acum', a adăugat Blinken.

Israelul a impus o blocadă totală şi a declanşat o campanie militară în Fâşia Gaza după atacurile întreprinse de Hamas pe teritoriul israelian pe 7 octombrie.

Aceasta a înrăutăţit dramatic situaţia deja precară a aprovizionării celor în jur de 2,2 milioane de locuitori ai enclavei palestiniene. Aproape toţi locuitorii Fâşiei suferă acum de foame sau din cauza dislocării.

Potrivit unui studiu al ONU, circa 577.000 de persoane, adică 22% din populaţia Gazei, se încadrează în categoria cea mai gravă de foamete. În restul lumii, în aceeaşi situaţie se mai află 129.000 de oameni, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Israel: Guvernul va aproba săptămâna viitoare un buget de război pe anul 2024, potrivit ministrului finanţelor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii