Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat al SUA, Antony J. Blinken va avea întrevederi la București cu președintele Klaus Iohannis

ro

26 Nov, 2022 15:10 1200 Marime text
Secretarul de stat Antony J. Blinken. Foto: facebook/US EmbassySecretarul de stat Antony J. Blinken se va afla în România, în perioada 28-30 noiembrie, pentru a participa la Reuniunea miniștrilor de externe ai NATO, conform unui mesaj transmis de Ambasada SUA la București.

Conform sursei citate, reuniunea de la București se va concentra pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, punerea în aplicare a noului concept strategic al NATO, securitatea energetică, protecția infrastructurii critice și eforturile NATO de a construi capacitatea și de a consolida reziliența în Republica Moldova, Georgia și Bosnia și Herțegovina.

„De asemenea, secretarul Blinken și Prim-ministrul român Nicolae Ciucă vor vizita expoziția „Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic”, un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice și culturale dintre poporul român și cel american. Secretarul Blinken va mai avea întrevederi separate cu președintele României Klaus Iohannis, ministrul român de externe Bogdan Aurescu și secretarul general al NATO Jens Stoltenberg“ - a mai precizat Ambasada SUA la București.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii