Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:49 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angel Tîlvăr Importanța hotărâtoare a factorului lingvistic în definirea identității naționale

ro

25 Sep, 2015 18:40 491 Marime text
 
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, le-a transmis participanților la conferința „Limba română în lume” un mesaj în care subliniază importanța hotărâtoare a factorului lingvistic în definirea identității naționale și apartenenței la cultura română.
 
„Limba română este manifestarea a ceea ce numim suflet românesc, forma de expresie a gândirii și trăirii noastre. În gramatica ei se reflectă o ordine a lucrurilor care ne definesc, ne particularizează și ne sunt specifice numai nouă. Limba română este legătura care îi unește pe românii de pretutindeni, conturând, astfel, în jurul ei o comunitate. Limba română nu este limitată de bariere etnice, nici de frontiere de stat, nici de distanțe geografice. Ea poate fi oriunde acolo unde există trăire românească, unde se afirmă dragostea  față de spațiul românesc și cultura română”, a declarat  Angel Tîlvăr.
 
Conferința „Limba română în lume” se desfășoară în perioada 25-29 septembrie, la Berlin și Leipzig, unde participă numeroși cercetători din universități românești și germane, scriitori și oameni de cultură.Sursa foto: infoprut.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii