Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Mesajul ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu ocazia organizării conferinței “Limba română în lume”

ro

25 Sep, 2015 20:02 1357 Marime text
Mesajul ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr,  cu ocazia organizării conferinței “Limba română în lume”
 
 
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, le-a transmis participanților la conferința “Limba română în lume” un mesaj în care subliniază importanța hotărâtoare a factorului lingvistic în definirea identității naționale și apartenenței la cultura română.

Limba română este manifestarea a ceea ce numim suflet românesc, forma de expresie a gândirii și trăirii noastre. În gramatica ei se reflectă o ordine a lucrurilor care ne definesc, ne particularizează și ne sunt specifice numai nouă. Limba română este legătura care îi unește pe românii de pretutindeni, conturând, astfel, în jurul ei o comunitate. Limba română nu este limitată de bariere etnice, nici de frontiere de stat, nici de distanțe geografice. Ea poate fi oriunde acolo unde există trăire românească, unde se afirmă dragostea  față de spațiul românesc și cultura română”, a subliniat Angel Tîlvăr.

Conferința “Limba română în lume” se desfășoară în perioada 25-29 septembrie, la Berlin și Leipzig, și se bucură de participarea a numeroși cercetători din universități românești și germane, scriitori și oameni de cultură. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii