Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:43 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a vorbit despre scutul anti-rachetă de la Deveselu

ro

28 Mar, 2015 19:46 1559 Marime text
Într-un interviu acordat Agerpres, ambasadorul Rusiei la București, Oleg Malginov, atrage atenția asupra implicațiilor pe care le are scutul anti-rachetă amplasat la Deveselu.
 
"Cu privire la armamentele strategice, nu se poate spune că o armă este doar defensivă, iar alta doar ofensivă. Când vorbim despre strategie, despre componentele echilibrului forțelor militare, vorbim de potențialul militar. Aș spune că nu este vorba de forțe, ci de potențial, iar apărarea antirachetă face parte din potențial, care include totul, atât partea ofensivă, cât și cea defensivă. Prin urmare, în ceea ce ne privește, considerăm asta ca fiind o provocare și o amenințare, pentru că potențialul militar al țărilor e crescut în detrimentul potențialului Federației Ruse", afirmă Malinov în interviul acordat Agerpres.
 
Acesta a lansat și un mesaj pentru Vest: "... cred că va sosi un moment în care capitalele vestice vor fi nevoite să înțeleagă faptul că trebuie să reluăm un dialog normal. În caz contrar, acest gen de întăriri militare vor aduce amenințări suplimentare în regiune. Au exprimat acest lucru și reprezentantul nostru permanent la NATO, ministrul nostru de Externe și președintele nostru au exprimat îngrijorarea față de activitatea NATO la granițele Federației Ruse". 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii