Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul despre Iisus, spus chiar de Papă. Dezvăluirea care şochează lumea creştină

ro

22 Nov, 2012 03:55 5019 Marime text

Papa Benedict al XVI-lea a făcut mai multe anunţuri năucitoare despre venirea Mântuitorului pe Pământ. Dezvăluirile se găsesc în cartea "Iisus din Nazaret: povestiri din copilărie", lansată de curând.

Suveranul Pontif scrie că Iisus Hristos s-a născut cu câţiva ani mai devreme decât se cunoaşte deoarece călugărul Dionisie cel Mic a făcut o greşeală de calcul de câţiva ani.

În Biblie nu este specificată data de naştere a lui Hristos. Călugărul Dionisie a avut idei vagi cu privire la vârsta lui Iisus atunci când a făcut calculele, scrie telegraph.co.uk.

Data naşterii lui Hristos nu este singura controversă pe care a aduce Papa. Acesta spune că în scena tradiţională de naştere a mântuitorului nu au existat boi, măgari sau alte animale. Totodată, Suveranul Pontif mai aduce în discuţie faptul că Iisus s-a născut mai degrabă în Nazaret şi nu în Betleem.

John Barton, profesor de interpretare a Sfintei Scripturi, de la Universitatea Oxford, a spus că cei mai mulţi academicieni sunt de acord cu Papa, iar calendarul creștin a fost greșit și că Iisus s-a născut mai devreme decât se credea cel mai probabil între anii între 6-4 i.e.n şi nu între anii 7-2 i.e-n aşa cum se ştie.
"Nu există nici o referire în Biblie despre naştere, tot ce
știm este că el a fost născut în timpul domniei lui Irod cel Mare. Ideea că Iisus s-a născut pe 25 decembrie nu poate fi dovedită. Nu se ştie nici măcar sezonul în care s-a născut, dar ideea de a sărbători naşterea în cea mai întunecată perioadă a anului este legată de tradiţiile păgâne şi de solstiţiul de iarnă."
sursa: realitatea.net



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • teodor boghiu 23 Nov, 2012 23:10 Nu mai credeti in acesti antihristi mincinosi,istoria Bisericii se cunoaste foarte bine! Sunt multe Chronografe foarte foarte vechi scrise in greaca veche ,in slavona ,latina si alte limbi ,in care sunt trecuti toti anii de la facere pana la anii 1100 ,dupa Hristos,deci nu mai vorbiti prostii daca nu a-ti studiat!Dar pe cine intereseaza cu adevarat si cauta ,gaseste!De cand a fost si este papa contemporan cu Hristos?! Nu stiu cum se face dar de 20 de ani incoace tot inventeaza carti si evanghelii cu false marturii despre Dumnezeu! Unde va este capul,cu ce ganditi fratilor? Este un dezinteres total. link