Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

27 iulie 2013. Mazăre proroc „Nimic nu este veşnic. Bogăţiile nu ne îmbogăţesc şi sufletul" (video)

ro

27 Jul, 2016 08:04 4329 Marime text
Acum trei ani, în seara de 27 iulie 2013, mii de turişti şi constănţeni asistau, la o paradă tipică acelor vremuri.
 
Radu Mazăre costumat în Nabucodonosor, Regele Babilonului.
După ce a defilat pe un car alegoric al unui club din staţiune, însoţit de câteva tinere, a salutat mulţimea prezentă pe tot parcursul defilării, din dreptul Hotelului Perla şi până în Piaţeta Cazino.

Aici, ca un rege înțelept s-a adresat mulțimii.
"Istoria Babilonului, istoria Regelui Nabucodonosor ne învaţă că nimic nu este veşnic pe lumea asta. Oricâte bogăţii, oricâţi bani, oricâte funcţii am aduna, ele dispar, nu mergem cu nimic pe lumea cealaltă. Aşadar, în Mamaia, aţi venit să vă bucuraţi de viaţă, să cântaţi, să dansaţi, cu atât ne alegem din această viaţă şi cu lucrurile bune pe care le facem în faţa lui Dumnezeu. Aceasta este pilda istoriei şi nu trebuie să o uităm niciodată, bogăţiile nu ne îmbogăţesc şi sufletul", a spus Mazăre.
El a recunoscut că ideea de a se costuma precum Nabucodonosor i-a aparţinut fratelui său, senatorul Alexandru Mazăre.
"Ideea cu Nabucodonosor a fost a fratelui meu, Alexandru, senatorul , care este intelectualul familiei. Dacă aţi observat odată cu acest carnaval că este muzica mixată, că sunt costumele, că sunt fetele, aducem un pic de istorie în faţa oamenilor, lucruri despre care nu toţi au învăţat sau ştiau", a mai spus Mazăre.
Primarul a ţinut să-l felicite şi pe fiul său, Răducu, cel care, îmbrăcat într-un costum de carnaval, a defilat şi el pe un car alegoric.
Pilduitor nu?

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii