Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment de duminică la Constanța. „Nabucco”, în cadrul Festivalului Verdi, la Teatrul „Oleg Danovski”

ro

27 May, 2023 13:49 1183 Marime text


”Nabucco”, în cadrul Festivalului Verdi, mâine seară de la ora 19:00 în Sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”! 

”Nabucco” este o operă compusă de Giuseppe Verdi în 1841 pe un libret de Temistocle Solera. Premiera a avut loc la Teatro alla Scala („Scala”) din Milano la 9 martie 1842. Nabucco este prescurtarea numelui regelui asirian al Babilonului Nabucodonosor al doilea (în original: Nebucadnețar), care a trăit și domnit în jurul anului 600 î.Hr.

Cele două teme principale ale acțiunii sunt dorința de libertate a poporului evreu din timpul robiei lor din Babilon, precum și aroganța și nebunia personajului principal Nabucco, care-l duce până la autoproclamarea sa drept Dumnezeu unic și la pedepsirea cu pierderea minților. Spre sfârșitul operei el însă își revine, adoptă credința în Iehova (sau Iahve), Dumnezeul evreilor, și elibrerează pe evrei din robie., transit reprezentanții teatrului. 

Regia artistică îi aparține lui Carmen Dobrescu iar scenografia lui Cătălin I. Arbore

Soliști sunt Vasile Chișiu București, Mădălin Băldău Debut, Orest Pîslariu București, Akiko Hayakawa Japonia, Lucia Mihalache, Ștefan Schuller Brașov, Iulian Bratu, Mihaela Ionescu

Conducerea muzicală poartă numele lui Koichi Inoue- Japonia, iar maestru cor este Adrian Stanache., a mai punctat sursa citată. 

Bilete disponibile pe website https://www.tnobconstanta.ro/bilete și la agenția teatrului.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii