Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:52 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

11 persoane cercetate penal de Garda de Coastă

ro

26 Mar, 2012 15:42 696 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat 11 cetăţeni români care pescuiau folosind 23 unelte de pescuit interzise de lege, respectiv transportau cantitatea de aproximativ 150  kilograme de peşte proaspăt din diferite specii, 3 exemplare sturion şi 2,6 kilograme de icre.
 
Poliţiştii de frontieră au desfăşurat mai multe acţiuni în zilele de 23 şi 24 martie, în zona de competenţă a Sectoarelor Poliţiei de Frontieră din Cernavodă, Tulcea şi Isaccea, ocazie cu care au despistat mai mulţi cetăţeni români care pescuiau cu unelte interzise de lege. Astfel, pe fluviul Dunărea, în dreptul localităţii Hârşova, au fost depistaţi A.C. de 43 ani, V.B. de 42 ani şi S.N. de 52 ani, domiciliaţi în localitatea Ghindăreşti, care pescuiau dintr-o ambarcaţiune de lemn cu 14 plase de pescuit tip monofilament. În apropierea localităţii Isaccea au fost depistaţi R.P. de 44 ani şi S.N. de 43 ani care pescuiau dintr-o barcă pescărească tip lotcă, având 4 unelte de pescuit tip avă. Cei doi deţineau şi 3 exemplare de sturion din specia cegă, pe care poliţiştii de frontieră le-au fost redat mediului natural. În zona localităţii Văcăreni au fost identificaţi B.V. de 56 ani şi M.V. de 66 ani, domiciliaţi în judeţul Galaţi, care transportau 56,5 kilograme de peşte fără a avea documente de provenienţă.
Pe raza municipiului Tulcea a fost verificate două autoturisme în care au fost descoperite cantităţi de peşte de diferite specii pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă. În primul caz, B.D. de 50 ani şi S.G. de 38 ani, domiciliaţi în judeţul Prahova, se deplasau cu un autoturism marca Skoda, în portbagajul căruia se aflau 71 kilograme de peşte din diferite specii, iar în al doilea caz C.D. de 40 ani, domiciliat în localitatea Tudor Vladimirescu, deţinea într-un autoturism marca Dacia 18,5 kilograme de peşte, precum şi 5 plase tip setcă din aţă. În localitatea Dunavăţul de Jos a fost identificat S.N. de 61 ani, domiciliat în municipiul Tulcea, care transporta 2,6 kilograme de icre de ştiucă şi crap fără a avea documente justificative.
Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunile au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte şi icre a fost predată unor societăţi comerciale în vederea valorificării. Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere fără documente legale a peştelui, icrelor şi produselor din peşte”, „deţinerea şi utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament” şi „nedeţinerea licenţei de pescuit comercial”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. a, k şi m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
  

Ti-a placut articolul?

Comentarii