Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Traistariu „Ce vor italienii sa faca la Navodari se numeste genocid"

ro

21 May, 2010 02:12 2607 Marime text

traistariu_1.jpgOameni importanţi ai ţării şi ai judeţului s-au declarat împotriva înfiinţării centrului de gospodărire a deşeurilor industriale pe care italienii de la Ecological Center vor să îl deschidă la Năvodari. Politicienii, dar şi artiştii care sunt legaţi de oraşul unde soarele sărută marea, spun un NU hotărât depozitului de deşeuri de la Năvodari.

nicolae_moga.jpgSenatorul PSD Nicolae Moga: „Nu este un lucru bun. Se lucrează la o propunere legislativă pentru amplasarea acestui gen de construcţii poluatoare pe o rază de minimum 20 de kilometri faţă de litoralul Mării Negre. Este adevărat, s-au dat nişte acte legale, s-au emis autorizaţii, însă eu sunt solidar cu constănţenii şi cu năvodărenii. Eu locuiesc în Mamaia Sat şi mă deranjează foarte tare că italienii vor să înfiinţeze acest depozit, care nu este unul de deşeuri alimentare sau menajere, ci de substanţe destul de dubioase. Este o greşeală! Categoric sunt împotrivă. Năvodărenii trebuie să înţeleagă faptul că referendumul este cea mai mare instanţă din România şi au o şansă foarte mare să îşi facă dreptate. Instanţa judecă după acte, dar populaţia trebuie să aibă ultimul cuvânt în această privinţă".

traistariu_2.jpgMihai Trăistariu: „Eu am un teren la Năvodari şi intenţionez să-mi construiesc o casă acolo. Înfiinţarea acestui depozit de deşeuri nu mi se pare o chestiune normală. Eu mi-am luat teren acolo pentru că se spune că este foarte sănătos să locuieşti lângă mare. Dacă eu mă duc pentru aer curat şi ei mă pun să respir aer toxic... Este demonstrat ştiinţific faptul că oamenii care trăiesc în mediu toxic au o speranţă de viaţă cu 10, 20 de ani mai mică. Ce vor italienii să facă la Năvodari se numeşte genocid. Nu este normal şi ar trebui ca şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, să ia atitudine, pentru că şi oraşul pe care el îl conduce va avea de suferit".

antonella_marinescu.jpgDeputatul PSD Antonella Marinescu: „Eu am ridicat această problemă în faţa ministrului Elena Udrea în urmă cu două săptămâni. I-am explicat despre ce este vorba şi că dacă acest depozit se va înfiinţa înseamnă că se va distruge totul pe o rază de 40 de kilometri. Am trimis documentaţia celor de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Până la urmă, cei de la Ecological Center au un aviz de la Agenţia Naţională de Mediu, însă, citind dosarul aşa cum este el, nu reiese că ar avea un sistem de distrugere ecologic. Clar, problema Năvodariului este pe primul plan şi trebuie să-i ajutăm pe oamenii de acolo. Este un rău care nu trebuie să se întâmple şi noi trebuie să facem tot ce putem pentru a nu se întâmpla".

rodica_stanoiu.jpgFostul ministru al Justiţiei, Rodica Stănoiu: „Am un teren la Năvodari şi, evident, la un moment dat doream să construiesc o casă. Categoric, nu mi se pare normală acea iniţiativă de a înfiinţa un depozit de deşeuri la Năvodari. Nici nu concep că se va întâmpla aşa ceva. Este un lucru foarte grav".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 23 May, 2010 13:21 De ce INSISTA si ce INTERES au ITALIENII la NAVODARI ??? Cand spui ITALIAN ,spui MAFIOT ...
  • simona 21 May, 2010 17:48 Moga nu are interese la gropa de la Ovidiu ? Traistaru si-a luat teren cu vedere la Petromidia sau la Matre Caraibelor? Stanoiu a fost Ministrul Justitiei si considera ca 7(sapte)hotarari si definitive si irevocabile nu obliga un demnitar la nimic, nu devine infractor ? NU CRED CA CUNOSC REALITATEA NICIUNUL sau nu sunt adevarate declaratiile !!
  • alexandru 21 May, 2010 17:37 Traistare, cand ai cumparat teren cu vedere la Petromidia credeai ca ai ozon de Caraibe ?
  • alexandru 21 May, 2010 17:29 Nu cred ca o fosta ministra a Justitiei poate considera ca o decizie irevocabila si definitiva a Justitiei poate sa fie batjocorita, iar judecatorii de rasul gainarilor