Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Orașul Năvodari a primit statutul de stațiune balneoclimaterică

ro

11 Dec, 2013 22:56 2633 Marime text
Guvernul a emis, în cadrul ședinței de miercuri, modificarea Anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1016/2011 privind acordarea acestui statut. Prin Hotărârea nr. 37, care va fi publicat în Monitorul Oficial, a fost acordat statutul de staţiune balneară şi balneoclimatică pentru unele localităţi şi areale care dispun de factori naturali de cură. Printre acestea se află și orașul Năvodari.
Prin Hotărârea adoptată de Guvern se acordă statutul de stațiune balneară și balneoclimatică următoarelor localități și areale: Băile Felix, 1 Mai, Geoagiu Băi, Nicolina-Iași, Călimănești-Căciulata, Mangalia, Vatra Dornei, Slănic Moldova, Târgu Ocna, Sângeorz Băi, Eforie, Năvodari, Covasna, Pucioasa-Dâmbovița, Băile Tușnad, Sovata, Slănic-Prahova, Ocna Sibiului, Buziaș, Băile Olănești, Moneasa, Bazna-Sibiu și Bizușa Băi, județul Sălaj.”

„Am muncit mult pentru lucrul acesta și sunt fericit pentru că din această postură de oraş staţiune balneoclimaterică, Năvodari-ul va putea accesa fonduri cu destinaţie specială, adresate staţiunilor balneoclimaterice.” a declarat primarul Nicolae Matei la aflarea veştii.
Demersurile privind includerea oraşului Năvodari pe lista stațiunilor balneoclimaterice sunt mai vechi. În vară, ministrul Sănătăţii Eugen Nicolaescu declara că va înainta Hotărârea de Guvern, după ce se vor primi toate avizele necesare.

“De aproximativ o jumătate de an Ministerul Sănătății în colaborare cu Ministerul Turismului lucrează la o reevaluare a activității balneoclimaterice din România. Am cerut Institutului din București să ne facă o reanalizare și drept urmare până acum am aprobat 20 de stațiuni și mai avem încă 10 printre care se află și Năvodari.”  a declarat ministrul Sănătații, Eugen Nicolaescu.
În ședința de Consiliu Local din 22 august, autoritățile locale și-au dat avizul pentru ca orașul Navodari să primească și statutul de stațiune balneoclimaterică, având în vedere importanța turistică prin prisma dezvoltării economice.

“Este un proiect de hotărâre pe masa Guvernului, pentru modificarea anexei cu orașele care sunt stațiuni balneoclimaterice. Mie mi-a venit la Asociația Orașelor un proiect ca să dau aviz consultativ. Am vorbit la Ministerul Sănătății,  la Institutul de Balneoclimatologie ca să introducem și Năvodari-ul pe această anexă pentru că și orașul nostru îndeplinește toate condițiile pentru a deveni stațiune balneoclimaterică.” a afirmat, la 22 august, primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei.
Tot atunci, edilul  a promis că vor fi depuse toate eforturile pentru ca orașul Năvodari să intre pe harta staţiunilor balneare, precum Amara şi Mangalia. Iar acest lucru a devenit realitate prin hotărârea adoptată de Guvern în şedinţa de miercuri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii