Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Elevii de gimanaziu și liceu au participat la Olimpiada la lingvistică

ro

23 Nov, 2013 17:24 3472 Marime text
În timp ce unii elevi abia așteaptă finalul de săptămână pentru întâlniri cu prietenii, jocuri, filme sau pur și simplu un somn prelungit, alții se trezesc de dimineață pentru a participa la diferite competiții. Sâmbătă, de exemplu, sute de elevi din județul Constanța au participat la olimpiada de lingvistică. Peste 500 de elevi de gimnaziu şi liceu au participat la etapa județeană a olimpiadei de lingvistică. Timp de 3 ore, elevii au avut de rezolvat atât cerințe ce țin de lingvistică cât și probleme de matematică.

„Un concept care reunește mai multe secțiuni pe clase și pe niveluri, incluzând la clasele a V-a, a VI-a, plus-minus poezie, care acum a devenit o secțiune de antrenament în cadrul Olimpiadei de lingvistică, o secțiune pentru clasele a VII-a și a VIII-a de exercițiu, și pentru nivel liceal, performanțe. Avem foarte mulți copii înscriși care își încearcă puterile [...] subiectele au o structură foarte interesantă pentru că presupun creativitate, inventivitate, logică [...] este o combinație foarte interesantă dintre matematică și română”, a declarat prof. Daniela Martinaș, inspector.
Elevul cu cele mai bune rezultate va merge la etapa națională care se va desfășura anul viitor, în luna aprilie.

„La această etapă au participat 460 de copii de gimnaziu și 71 de liceu. Este o prezență numeroasă ținând cont de faptul că este o Olimpiadă interdisciplinară română cu matematică din două arii curiculare diferite [...] copiii sunt dornici să participe la această olimpiadă și noi salutăm acest efort al lor și dorința de participare, ținând cont că sunt tipuri noi de subiecte, lingvistica care este destul de puțin studiată, și subiectele de matematică care vin ca și o completare în formularea subiectelor”, a declarat prof. Daniela Bălănescu, inspector matematică.
Această olimpiadă a fost o provocare pentru toți elevii, mai ales pentru cei de clasa a VIII-a care au avut parte și de o cerință la care nu s-au așteptat. Probele au avut loc la Scoala Gimnazială, nr.30, Gheorghe Țițeica din Constanţa si la Liceul Teoretic Internațional de Informatică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii