Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 Muftiul Iusuf Muurat, șeful Cultului Musulman din România, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

19 Nov, 2021 00:00 1812 Marime text

 
Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Muftiul Iusuf Muurat, șeful Cultului Musulman din România, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:

M-am născut în această minunată țară, România, pe meleaguri dobrogene, orașul Medgidia, județul Constanța. Strămoșii mei au venit din Crimeea, s-au așezat în Dobrogea și au luptat în cele două conflagrații mondiale pentru România, alături de bravii noștri ostași români.

În Dobrogea există de foarte mult timp o bună înțelegere între etnii și religii, între culturi și civilizații, această regiune fiind considerată un model european şi mondial de convieţuire interetnică şi interreligioasă care a avut ca bază conectarea noastră la un set comun de valori, generând pacea şi înţelegerea dintre noi.

Existența lăcaşului de cult ce poartă numele regelui care l-a dăruit comunităţii musulmane încă din anul 1910 - Moscheea Carol I din Constanța - este confirmarea faptului că în ţara noastră domneşte de secole un climat de toleranţă şi armonie interetnică și interreligioasă, lipsit de conflicte, un mozaic multicultural.

Alte obiective turistice sunt monumentele din perioada romană (Tropaeum Traiani, Cetatea Histria etc.), monumentele din perioada otomană (Mormântul lui Sarî Saltuk Dede, Moscheea Esmahan Sultan, Moscheea Hunkâr etc.); așezămintele de cult și cultură (geamii, biserici, mănăstiri, sinagogi, muzee etc), și nu în ultimul rând, perla Dobrogei - litoralul românesc al Mării Negre.
Anul acesta se împlinesc 143 de ani de la revenirea Dobrogei la România și, pe această cale, doresc să le urez tuturor dobrogenilor un călduros „La Mulți Ani!”, cu speranța că ne vom păstra solidaritatea și unitatea în aceste timpuri dificile.
 
Şeful Cultului Musulman din România
MUFTIU MUURAT IUSUF

 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
#sărbătoreșteDobrogea143

 
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari