Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 Ilie Floroiu, fost mare atlet, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

20 Nov, 2021 00:00 1467 Marime text


Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Ilie Floroiu, fost mare atlet, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 

Dragi dobrogeni,
 
 
Ca de fiecare dată, de 14 noiembrie, noi, românii din țară și cei de pretutindeni, sărbătorim Unirea Dobrogei cu România, înfăptuită în urma Războiului de Independență din anii 1877-1878.
 
Dobrogea de ieri, de astăzi și cea de mâine reprezintă pentru mine o mândrie că m-am născut (satul Iulia, comuna Izvoarele, judeţul Tulcea), am crescut și am ajuns la deplina maturitate pe aceste meleaguri și că am făcut și eu ceva pentru ea, prin performanțele sportive pe care le-am obținut la nivel național și internațional.
 
Dobrogea a dat țării mari personalități în toate domeniile de activitate, dar, mai ales, în domeniul sportului, acestea reprezentând cu cinste și onoare la marile competiții internaționale (Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale și Europene) atât această regiune a țării, cât și România.
 
Din păcate, o mare personalitate a sportului dobrogean, românesc și mondial - IVAN PATZAICHIN - nu mai este astăzi printre noi, dar sunt convins că și „acolo” nutrește aceeași mândrie de a fi dobrogean și român.
 
La mulți ani, Dobrogea!
La mulți ani, dobrogeni, indiferent unde vă aflați, cu multă sănătate, optimism și cu multă speranță!
Ilie Floroiu


Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și: #sărbătoreșteDobrogea143

 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari