Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 Florin Goidea, directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

15 Nov, 2021 00:00 2636 Marime text


Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Florin Goidea, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, a transmis un mesaj de Ziua Dobrogei, pe care îl puteți citi mai jos.

Am cunoscut Dobrogea, în 1976, când am venit la școală, la Liceul Militar de Marină. A fost dragoste la prima vedere! A urmat apoi Institutul de Marină și am mai părăsit Dobrogea numai pentru scurt timp, cât eram pe mare, în marina comercială.

Dobrogea nu are cum să încapă în câteva cuvinte. Este multiculturalitate, este un tărâm însorit între ape, unde încă mai vezi urmele înaintașilor.

Dobrogea nu e numai marea. Este Dunărea, delta, sunt cetățile romane, toate formele de relief prinse într-o singură zonă, o adevărată destinație pitorească pentru orice turist. Prin Constanța și port, Dobrogea este fereastra deschisă a țării către noi orizonturi, noi lumi și oportunități.

Dobrogenii au dobândit, în decursul istoriei, calități pe care nu le regăsești în alte zone: unde în altă parte 18 etnii conviețuiesc fericit de sute de ani? Dobrogenii sunt toleranți, adaptabili și au reușit, de atât de multe ori, să se ridice și să reconstruiască totul după urgiile care s-au abătut asupra acestui pământ.

Le urez dobrogenilor să rămână la fel, neclintiți oricât de tare ar bate vânturile, oricât de tare ar arde soarele și oricât de grele ar fi vremurile, cel puțin încă 143 de ani de acum încolo!

Citește și:

#sărbătoreșteDobrogea143


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari