Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea143 Carmen Chilea, directorul Colegiului Național de Arte „Regina Maria“, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

24 Nov, 2021 00:00 1686 Marime text
 

Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Carmen Chilea, directorul Colegiului Național de Arte „Regina Maria“, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:

          Ziua Dobrogei este întotdeauna un prilej de a ne aminti de trecutul nostru, de cultura, de obiceiurile și de valorile naționale. Fiecare aniversare aduce în conștiința dobrogenilor faptul că acest pământ cuprins între Dunăre și Marea Neagră va rămâne o regiune importantă din punct de vedere geografic, dar mai ales cultural.
          Trăim într-un teritoriu multicultural, în care conviețuiesc etnii diferite: români, aromâni, turci, tătari, greci, ruși, lipoveni etc. Tocmai de aceea unii academicieni numesc Dobrogea „o minune etnologică”. Putem spune că toleranța este calitatea de bază a dobrogenilor, iar lucrul acesta a fost dovedit de-a lungul istoriei de absența conflictelor interetnice sau de lipsa supremației etnice. De asemenea, teritoriul Dobrogei este asociat de multe ori cu litoralul, fiind un important punct turistic. Astfel, remarcăm o altă calitate a locuitorilor săi, ospitalitatea. Cei care vizitează orașele de la malul mării descoperă nu doar peisaje frumoase, ci și locuri încărcate de istorie, de cultură.
          În acest context, nu putem să nu amintim că școala noastră, Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, a ocupat, de-a lungul anilor, un loc important în spațiul cultural constănțean, fiind o instituție unică în Dobrogea, oferind un învăţământ pluridisciplinar și contribuind la promovarea culturii. Celebrăm de fiecare dată, cu emoție, ziua de 14 noiembrie, amintindu-ne de momentul revenirii Dobrogei la teritoriul național.
La mulți ani, Dobrogea!
 
Director,
Profesor Carmen Chilea

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:  #sărbătoreșteDobrogea143

 
                                                                                                                                                                                                                                                      

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari