Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte de peste un milion de euro la Primăria comunei Crucea

ro

10 Oct, 2013 00:00 2620 Marime text
Şeful autorităţii locale, Gheorghe Frigioi, a semnat ieri contractul de finanţare pentru montarea unei turbine eoliene în comuna Crucea. Primarul a precizat că este vorba de un contract în valoare de 1.200.000 de euro. De asemenea, cu puţin timp în urmă a fost încheiat şi contractul de finanţare pentru amenajarea unui centru de informare turistică, construcţie ce se va ridica în vecinătatea Primăriei comunei Crucea. În acest din urmă caz vorbim de o investiţie de 232.000 de euro.

În privinţa proiectului privind turbina eoliană, primarul Gheorghe Frigioi a precizat că „se va descărca în sistemul energetic naţional 1 MW, iar contravaloarea energiei electrice va constitui economie la buget prin reducerea cheltuielilor la iluminatul public şi la instituţiile publice”. Şeful autorităţii locale a explicat că numai în cazul iluminatului public vorbim de o economie de 23.000 lei/lună.
Referitor la viitorul centru de informare turistică, primarul comunei Crucea a declarat că pe lângă menirea sa de a-i informa pe turişti, acesta va crea cinci locuri de muncă în localitate. Pentru ambele proiecte, şeful autorităţii locale a menţionat că licitaţiile privind executarea lucrărilor vor avea loc în primăvara anului viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii