Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti bune de la gospodarul-şef Gheorghe Frigioi Turbină eoliană şi staţie de biogaz pentru comuna Crucea

ro

25 Jun, 2014 00:00 2503 Marime text
Comuna Crucea se modernizează pe zi ce trece, iar investiţiile sunt de anvergură. „A fost publicată, conform legii, pe site-ul de achiziţii publice, anunţul pentru atribuirea procedurii de execuţie pentru o lucrare ce prevede montarea unei turbine eoliene şi a unei staţii de biogaz. Proiectul, ale cărui lucrări se desfăşoară în prezent, prevede construirea unei centrale eoliene de 30 kw şi a unei staţii de biogaz, energie verde, care va asigura alimentarea iluminatului public în comună“, a declarat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.

Scopul proiectului este de a reduce cheltuielile bugetare prin folosirea la maximum a resurselor naturale şi eficientizarea calorică, reducând astfel considerabil costurile din sectorul energetic. „Valoarea întregii investiţii este de aproximativ un milion de euro, iar fondurile sunt asigurate din bani europeni. Deja am primit o primă parte din banii aferenţi lucrărilor de la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit“, a adăugat primarul Gheorghe Frigioi.
Un alt proiect important pentru comunitatea din Crucea vizează dezvoltarea potenţialului turistic al zonei. Oricine a ajuns aici, ştie că locul a fost binecuvântat de Dumnezeu cu un peisaj care atrage prin linişte şi puritate. „Recent, au fost începute şi lucrările de la Centrul de Informare Turistică, un alt proiect care va pune comunitatea noastră pe harta României. Implementarea acestui proiect, în valoare de 300.000 de euro, implică realizarea şi construirea unui punct de informare turistică şi dotarea sediului cu aparatură performantă, care să se plieze pe necesităţile turiştilor. De aici, cei interesaţi vor obţine informaţii, de la personal calificat, despre obiective turistice, trasee şi spaţii de cazare“, a mai spus primarul Gheorghe Frigioi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii