Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte importante pentru comunitate, derulate de Primăria Dobromir

ro

10 Jul, 2014 00:00 4031 Marime text
Eugen Iliescu, primarul comunei Dobromir, a reuşit să facă două lucruri importante pentru locuitorii din satul Lespezi şi pentru cei din Dobromir Deal. Astfel, primii au la dispoziţie un cămin cultural nou nouţ, iar ceilalţi - o biserică, unde vor putea participa la slujbe religioase.
Oamenii din satul Lespezi, comuna Dobromir, se laudă cu un cămin cultural nou-nouţ. Primarul Eugen Iliescu a declarat că imobilul a fost reabilitat cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, care l-a inclus într-un program judeţean. „Imobilul este vechi. A fost construit în anii ’60 şi nu a mai beneficiat de nicio renovare. Odată cu trecerea timpului, s-a degradat, iar mai apoi a fost abandonat. Pentru că, în timp, a rămas şi fără acoperiş, pereţii s-au crăpat. Acum, căminul arată cu totul altfel. În urmă cu o lună au început lucrările şi, în scurt timp, îl vom da în folosinţă”, a declarat edilul. Inaugurarea căminului cultural a avut la chiar de Rusalii, zi în care a şi fost sfinţit.

O altă realizare a primarului Eugen Ilescu a fost reabilitarea bisericii din Dobromir Deal. Clădirea bisericii era într-o stare avansată de degradare, prezentând crăpături în urma infiltraţiilor, iar credincioşii veneau să se roage chiar şi cu riscul de a se accidenta. Pentru a exclude aceste riscuri, Primăria din Dobromir a decis, în urmă cu doi ani, să reabiliteze biserica, pentru ca enoriaşii să se roage în siguranţă. „Clădirea a fost refăcută 100%. Am pus acoperiş nou, am refăcut atât interiorul, cât şi exteriorul, am dotat-o şi cu clopotniţă nouă. E drept, lucrările au durat doi ani, dar suntem mulţumiţi de calitatea lucrării”, a menţionat primarul Iliescu. Pentru a face toate aceste schimbări, Primăria a cheltuit 200.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii