Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnastică Silviana Sfiringu, sportiva Farului Constanța, a urcat pe podium la World Challenge Cup, de la Osijek

ro

14 Jun, 2022 00:00 1499 Marime text

 
  • Prima finală la o cupă mondială i-a adus și prima medalie Silvianei Sfiringu.
 
Două gimnaste din Constanța, Silviana Sfiringu, de la CS Farul, și Andreea Preda, de la CSS1, au concurat la World Challenge Cup de la Osijek (Croația), iar Silviana a evoluat în două finale, cucerind o medalie.
 
Este vorba de bronzul de la paralele, în timp ce la bârnă a încheiat pe locul cinci. Prima finală la o cupă mondială i-a adus și prima medalie Silvianei Sfiringu, care s-a clasat pe poziția a treia la paralele cu un punctaj de 12.466 (5. 2 dificultate). Victoria i-a revenit sportivei din Ungaria Zoja Szekely (notată cu 13.800), în timp ce argintul a fost obținut de Sarah Voss, din Germania, cu 12.800. Atât la bârnă, cât și la paralele, Silviana Sfiringu a acces în finală de pe locul cinci, cu 12.266, respectiv 12.633.
 
În Croația, gimnațtii tricolorii (fete și băieți) au fost însoțiți de antrenorii Lucian Sandu și Gerard Speerstra, de arbitrii Adela Popa și Dragoș Bîrzu și de maseurul Răzvan Spirescu. La Deva, gimnastele sunt antrenate de Lucian Sandu, Gina Gogean, Ramona Micu şi Florin Uzum.           
 
„Osijek este a doua dintre cele șase competiții organizate de Federația Internațională de Gimnastică la finalul cărora se vor decide câștigătorii din seria 2022 FIG World Challenge Cup. După concursul din Croația, etapele de Cupă Mondială Challenge continuă la Koper (Slovenia, 16-19 iunie), Paris (Franța, 24-25 septembrie), Szombathely (Ungaria, 30 septembrie - 2 octombrie) și Mersin (Turcia, 7-9 octombrie)“, este mesajul Federației Române de Gimnastică.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Gimnastică)
 
Citește și:
 
Din lot fac parte şi trei sportive de la CS Farul Constanţa
Gimnastele tricolore au început pregătirea la Bucureşti

 
Prezenţa masivă
Gimnaste şi gimnaşti de la CS Farul Constanţa şi CSS1 în topurile FRG pe 2020 ale celor mai buni sportivi români


Momente magice la Mersin
La Campionatul European, au impresionat şi patru gimnaste din Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii