Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe gimnaste constănțene vor participa la noi întreceri internaționale. La Deva, verificare și selecție pentru Mondiale și Europene

ro

11 Mar, 2023 00:00 2690 Marime text

 
  • La categoria senioare, testarea a fost rezervată atât componentelor lotului național, cât și sportivelor de club cu vârsta eligibilă de participare.
 
Primul concurs de verificare și selecție organizat de Federația Română de Gimnastică în vederea participării la Campionatele Mondiale de junioare (Antalya, 28 martie - 2 aprilie) și la Campionatele Europene de senioare (Antalya, 11 - 16 aprilie) a avut loc la Deva.
 
La categoria senioare, testarea a fost rezervată atât componentelor lotului național, cât și sportivelor de club cu vârsta eligibilă de participare. Evaluarea a fost făcută de o brigadă de arbitraj neutră, invitată de FRG, care le-a cuprins pe Donatella Sacchi (președinte al Comitetului Tehnic al gimnasticii feminine din cadrul Federației Internaționale de Gimnastică), Anca Mihăilescu Grigoraș (președinte al Comitetului Tehnic al gimnasticii feminine din cadrul European Gymnastics), Johanna Gratt (membru al Comitetului Tehnic al gimnasticii feminine din cadrul FIG) și Liliana Cosma (arbitru internațional, categoria a III-a).
 
Lot național Deva: Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda (Constanța) și Silviana Sfiringu (Constanța) Mara Ceplinschi (și ea din Constanța) si Ella Oprea se află încă în perioada de recuperare. Antrenori: Patrick Kiens, Corina Moroșan, Gina Groza Gogean, Ramona Micu, Cătălin Meran (Constanța).
 
Lot național București: Sabrina Maneca Voinea (Constanța - venită de la Cupa Mondială de la Doha, a efectuat doar antrenamente, fără să participe la consursul de verificare și selecție). Antrenori: Camelia Voinea (Constanța, mama Sabrinei) și Cristian Moldovan
 
CS Dinamo Bucuresti: Antonia Duță. Antrenor: Cristian Moldovan.
 
După cum informează Federația Română de Gimnastică, în urma întrecerii de la Deva, s-a stabilit componența delegatiei care va participa, la Palma de Mallorca, în perioada 14 - 19 martie a.c., la concursul triunghiular pe echipe (Spania, Suedia, România). Competiția reprezintă încă o etapă de verificare și de simulare a Campionatelor Europene, iar tricolorele care vor participa sunt: Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda și Antonia Duță. Antrenori: Camelia Voinea, Cristian Moldovan, Patrick Kiens, Corina Moroșan, Gina Groza Gogean și Ramona Micu. Arbitră: Liliana Cosma.
 
„În condițiile în care obiectivul FRG în acest an este calificarea echipei României la Jocurile Olimpice de la Paris, în perioada următoare se va pune accent pe valorificarea la maximum a potențialului componentelor echipei. Vor avea loc mai multe verificări interne și internaționale simulând competițiile de obiectiv. Primul pas îl reprezintă Campionatele Europene din Antalya. În Turcia, echipa României trebuie să obțină calificarea la Campionatele Mondiale de la Antwerp“, se arată pe pagina de Facebook a FRG.
 
Potrivit sursei citate, la junioare au fost convocate sportivele nominalizate în CNOPJ și în sistemul BOPJ, astfel:
 
CNOPJ Constanța: Miruna Valentina Botez, Alexandra Florea, Alexia Gabriela Vănoagă,
Bianca Gabriela Vișovan. Antrenori: Carmen Traicu și Ciprian Crețu.
 
CNOPJ Deva: Marcela Cercea, Bianca Dinu, Crina Elena Tudor. Antrenori: Adela Popa si Florin Cotuțiu.
 
BOPJ Steaua: Ana Maria Burlacu, Ayana Maria Luca, Anamaria Mihăescu. Antrenori: Angela Cacoveanu și Sebastian Nemes.
 
BOPJ Constanța: Melisa Orazacai. Antrenoare: Camelia Voinea.
 
În perioada 15 - 19 martie a.c., în Germania, la Stuttgart, se va desfășura concursul DTB Pokal Junior Team Challenge, care face parte din programul de pregătire și selecție pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori din Antalya. Delegatia României care va participa la întrecerea din Germania este formată din: Alexia Gabriela Vănoagă (Constanța), Bianca Dinu, Crina Elena Tudor, Alexandra Florea (Constanța), Anamaria Mihăescu. Antrenori: Adela Popa, Ciprian Crețu (Constanța) si Sebastian Nemeș. Arbitre: Ileana Hrișcă și Daniela Trandafir.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Gimnastică)
 
Citește și:
 
Debut de aur la senioare. Camelia Voinea către fiica și eleva ei, Sabrina
„Du-te și arată-le gimnastica pe care o știi, arată-le cine ești!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii