Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reorganizarea ANAF, sprijinită de senatorul PSD Ştefan Mihu

ro

01 Mar, 2019 00:00 2324 Marime text
Proiectul de lege privind reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a fost adoptat în Camera Deputaţilor după ce în noiembrie anul trecut acesta a primit vot pozitiv şi în Senat. Propunerea legislativă iniţiată de UDMR care prevede desfiinţarea direcţiilor regionale de finanţe publice şi organizarea acestora la nivel judeţean a fost intens sprijinită de senatorul constănţean Ştefan Mihu.
 
Reorganizarea activităţii ANAF a fost, de altfel, unul dintre obiectivele prioritare la preluarea mandatului său în Parlament. În Comisia de buget-finanţe a Senatului, acesta a adus zece amendamente care au întregit şi îmbunătăţit forma finală supusă votului. Prin măsurile prevăzute în proiectul de lege se va îmbunătăţi rata de colectare a taxelor şi impozitelor.
Deregionalizarea urmează să readucă administraţiile financiare la nivel judeţean, să simplifice procedura de gestionare fiscală şi să apropie administraţia de cetăţenii contribuabili. Actul normativ urmează să fie trimis preşedintelui României pentru promulgare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii