Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihu, despre reorganizarea ANAF - „Se vor reînfiinţa direcţiile judeţene ale finanţelor publice, pentru îmbunătăţirea ratei de colectare şi a relaţiei cu contribuabilul“

ro

15 Nov, 2018 00:00 5979 Marime text
Plenul Senatului a aprobat ieri Legea 560/2018 pentru modificarea OUG nr. 74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea şi reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
 
Senatorul PSD Constanţa Ştefan Mihu susţine că prin amendamentele aduse la propunerea legislativă se va îmbunătăţi reorganizarea activităţii ANAF, ceea ce va conduce la creşterea eficienţei colectării taxelor şi impozitelor.
 
„Având în vedere că performanţele organului fiscal central nu justifică menţinerea direcţiilor regionale de finanţe publice, aparat costisitor în termeni de cheltuieli bugetare şi fără rezultate semnificative, s-a propus iniţiativa legislativă votată în Senat care aduce schimbări la modul de organizare a administraţiilor financiare. Acestea revin la nivel judeţean, mai aproape de contribuabili, ajutând astfel la îmbunătăţirea ratei de colectare, dar şi a relaţiei cu plătitorii de taxe şi impozite”, a afirmat senatorul constănţean.
 
Parlamentarul a mai precizat că proiectul de lege ar mai putea suferi modificări şi în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională pe acest normativ.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii