Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu de amploare la o societate de prelucrare a lemnului din Vatra Dornei, județul Suceava

ro

16 May, 2022 07:34 1138 Marime text
Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUPompierii militari ai ISU Suceava, de la subunitățile din Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, au intervenit noaptea trecută cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice și 2 ambulanțe SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la clădirile unei societăți comerciale cu profil de prelucrare a lemnului din Vatra Dornei.

Potrivit ISu Suceava, din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Vatra Dornei s-a intervenit cu două utilaje pentru îndepărtarea elementelor de construcție afectate de flacări.

„În sprijinul forțelor de intervenție au fost trimise și două echipaje de la ISU Bistrița-Năsăud și alte trei de la Detașamentele Fălticeni și Rădăuți, însă acestea au fost întoarse din drum, după ce incendiul a fost localizat și nu a mai fost necesar ajutorul acestora.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat mai multe construcții, cu pericol de propagare la clădirile proprietăților învecinate“ - au precizat reprezentanții ISU Suceava. 


Un al factor favorizant pentru dezvoltarea rapidă a flăcărilor a fost cantitatea mare de masă lemnoasă, inclusiv construcțiile fiind majoritare din lemn și/sau pe structură metalică.

„Au ars: centrala termică, o hala producție brichete, o hală producție peleți, o hală debitare gater, o hală metalică pentru uscare cherestea, o anexă cu destinație "locuință", un depozit de rumeguș și o hală producție-prelucrare masă lemnoasă. 

S-au degradat utilaje pentru prelucrarea lemnului și alte bunuri specifice activității. De asemenea, s-a degradat o fereastră din PVC de la o locuință învecinată, pe o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la mașini, utilaje și aparate tehnologice lăsate sub tensiune.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime“ - au mai precizta reprezentanții ISU Suceava. 


În această dimineață, la ora 7:00, pompierii militari lucrau pentru identificarea și lichidarea focarelor ascunse și pentru îndepărtarea elementelor de construcție afectate de incendiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii