Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie de înaintare în grad la Brigada 9 Mecanizată ”Mărăşeşti”. Comandantul marii unităţi avansat la gradul de general de brigadă

ro

03 Dec, 2019 05:29 4049 Marime text
Ieri, la sediul Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărăşeşti”, comandantul Diviziei 2 Infanterie,,Getica”, general-maior Vlad Gheorghiţă (foto dreapta), a dat citire Decretului prezidenţial de înaintare în gradul de general de brigadă, a colonelului Florin-Marian Barbu (foto stânga), comandantul marii unităţi

Generalul de brigadă Florin - Marian Barbu şi-a început cariera militară în urmă cu 35 de ani, ca elev al Colegiului Militar Naţional ,,Dimitrie Cantemir” din Breaza.

A urmat cursuri de comandă şi stat major, precum şi cursuri de specialitate la instituţii de învăţământ militar din ţară şi din străinătate. De-a lungul timpului a participat la două misiuni în teatrele de operaţii din Irak (2004-2005) şi Afganistan (2007-2008), fiind recompensat cu numeroase medalii şi decoraţii printre care amintim Emblema de Onoare a Forțelor Terestre şi Emblema de Onoare a Statului Major General.
 
La eveniment au mai participat generalul Constantin Zeca, fost comandant al Brigăzii, colonelul Remus Macovei, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria“ Filiala Constanța, Costin Scurtu, directorul Filialei Constanţa a Muzeului Militar Naţional „Ferdinand I“.
 

Reaminitim că  în Monitoarele Oficiale ale României Partea I numerele 957 şi 958 au fost publicate o serie de decrete semnate de preşedintele României Klaus Iohannis şi contrasemnate de primul ministru Ludovic Orban, privind unele avansări în grad cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.


Printre cei avansaţi în grad sau cărora li s-a acordat gradul următor, după ce au fost aprobaţi în şedinţa CSAT se află şi comandanţii unor importante structuri militare ale Ministerului Apărării Naţionale din Constanţa.

Astfel, Daniel Căpăţînă, comandant al Componentei Operaţionale Navale şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Navale, a fost avansat de la gradul de contraamiral de flotilă cu o stea, la cel de contraamiral cu două stele.

În acelaşi grad a fost avansat şi comandantul Flotei Mihai Panait.

Colonelul Florin-Marian Barbu, comandantul Brigăzii 9 Mecanizate Mărăşeşti a fost avansat de la gradul de colonel la cel de general de brigadă cu o stea.

De asemenea comandorul Victor Gîdiuţă, comandantul Bazei Logistice Navale „Pontica”, a fost avansat de la gradul de comandor la cel de contraamiral de flotilă cu o stea.
 
 
Sursa foto: Facebook/MApN - Gheorghe Gabără

 
Mai citeşte şi

Avansări în MApN cu prilejul Zilei Naţionale a României. Cine este de la Constanţa şi în ce grade au fost înaintaţi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii