Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avansări în MApN cu prilejul Zilei Naţionale a României. Cine este de la Constanţa şi în ce grade au fost înaintaţi

ro

29 Nov, 2019 02:47 8262 Marime text
Ieri, în Monitoarele Oficiale ale României Partea I numerele 957 şi 958 au fost publicate o serie de decrete semnate de preşedintele României Klaus Iohannis şi contrasemnate de primul ministru Ludovic Orban, privind unele avansări în grad cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

Printre cei avansaţi în grad sau cărora li s-a acordat gradul următor, după ce au fost aprobaţi în şedinţa CSAT se află şi comandanţii unor importante structuri militare ale Ministerului Apărării Naţionale din Constanţa.

Astfel, Daniel Căpăţînă, comandant al Componentei Operaţionale Navale şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Navale, a fost avansat de la gradul de contraamiral de flotilă cu o stea, la cel de contraamiral cu două stele.

În acelaşi grad a fost avansat şi comandantul Flotei Mihai Panait.

Colonelul Florin-Marian Barbu, comandantul Brigăzii 9 Mecanizate Mărăşeşti a fost avansat de la gradul de colonel la cel de general de brigadă cu o stea.

De asemenea comandorul Victor Gîdiuţă, comandantul Bazei Logistice Navale „Pontica”, a fost avansat de la gradul de comandor la cel de contraamiral de flotilă cu o stea.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Arhivă ZIUA de Constanta
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii