Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Faleza din Cumpăna, miserupismul ACN şi firma de partid

ro

04 May, 2019 00:00 3334 Marime text
O porţiune de circa de 30 de metri din strada Dunării, tronsonul cuprins între strada Prelungirea Canalului şi strada Ştefan Cel Mare, din comuna Cumpăna, situată pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, s-a surpat acum două săptămâni.
Primarul din Cumpăna a bătut pe la uşi „închise”, în încercarea de a trage un semnal de alarmă. De situaţia acestui mal se ştia de vreo doi ani.
 
Ce-a făcut în acest timp Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa, care ar trebui să se ocupe de consolidarea falezei, e greu de spus. Aaaa, a semnat în 2016, un contract în valoarea de 12.990.000 lei cu ABC Val, cu o firmă de casă, care câştigă pe bandă rulantă contracte cu statul şi care ar fi trebuit să pună în siguranţă malul Canalului Dunăre - Marea Neagră. Lucrarea atribuită de Administraţia Canalelor Navigabile nu a început, pentru că ar fi probleme cu pânza freatică şi se pare că ar fi nişte fisuri. Urmează o procedură de scanare a malului pentru identificarea acumulărilor de apă, forarea unor canale de drenaj pentru a elibera apele acumulate, apoi o evaluare şi într-un final, dacă va mai rămâne ceva din strada Dunării de la Cumpăna vor începe şi lucrările de consolidare a malului.
 
Oamenii care locuiesc pe strada Dunării sunt disperaţi. De spaima cumpănenilor a aflat într-un final şi prefectul judeţului Constanţa, care, ce să vezi, a dispus formarea unei comisii tehnice de evaluare a falezei din Cumpăna care să facă constatarea, în teren, a situaţiei reale şi a potenţialelor consecinţe. Bla-bla-uri ieftine.
 
Până una-alta, tot Primăria Cumpăna a luat măsuri de prevenire a accidentelor, prin blocarea drumului de exploatare la cota terenului natural, restricţionarea accesului în zonă, evacuarea pământului în alt perimetru. Până la rezolvarea situaţiei, locuitorilor din Cumpăna nu le-a mai rămas decât să se roage la Dumnezeu!
 
Citeşte şi:
 
Atribuit de CNACN SA Constanţa ABC VAL va finaliza lucrările de consolidare a malurilor din sectorul Cumpăna – Agigea (document)

 
 
 



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii