Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alianța Dreapta Unită Constanța i-a retras sprijinul politic candidatului la Primăria Comunei Amzacea după postarea unui mesaj discriminator

ro

04 May, 2024 11:46 891 Marime text
Foto: facebookAlianța Dreapta Unită Constanța a retras sprijunul politic lui Marian guran, candidatul ADU la funcția de primar al comunei Amzacea, județul Constanța. Decizia a fost luată după un mesaj al candidatului postat pe Facebook considerat discriminator. 

„Vreti în continuare să vă conducă încă 4 ani MUSULMANII ? Dacă NU ! VOTATI MARIAN GURAN PRIMAR ! Humeniuc loan Lucian CONSILIER LOCAL AMZACEA ÎMPREUNĂ SCHIMBĂM ÎN BINE COMUNA AMZACEA !!“ - este ,mesajul postat de candidat în mediul online. 

Liderul USR, Stelian Ion  a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care anunță retragerea sprijinului politic pentru candidatul ADU la Primăria Amzacea. 

„Libertatea de conștiință, libertatea confesională, lupta împotriva discriminărilor de orice fel reprezintă principii pe care toate partidele din cadrul Alianței Dreapta Unită le respectă.
Apropierea de comunitățile cu o altă orientare confesională și buna înțelegere cu acestea sunt pentru noi, membrii Alianței Dreapta Unită, elemente de bază.
Nu vom permite în niciun moment derapaje și atacuri la adresa persoanelor de alte confesiuni.
În consecință, Alianța Dreapta Unită a decis retragerea sprijinului politic pentru candidatul pentru funcția de primar al comunei Amzacea, ca urmare a mesajului discriminator pe care acesta l-a dat public“ - este mesajul lui Stelian Ion.

De asemenea și Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania (UDTTMR) a postat pe pagina de Facebook un comunicat prin care dezaprobă mesajul candidatului. 

„Este regretabil și îngrijorător că, deși nici nu a debutat oficial campania electorală, ne confruntăm deja cu atacuri josnice la adresa comunității noastre, atacuri care au ca țintă de data aceasta componenta religioasă a comunității noastre. Așa cum reiese din postarea de mai jos, acest candidat care își dorește să ocupe funcția de primar al comunei Amzacea din partea unui partid fără experiență în viața politică, nu cunoaște cea mai elementară valoare a multiculturalității care a pus Dobrogea ca reper pe harta internațională: RESPECTUL! Acest candidat și implicit partidul pe care îl reprezintă nu respectă nicio minoritate, nu doar pe cea musulmană!“ - se arată în mesajul UDTTMR. 

Citește și: 

Averea și interesele Vioricăi Utu, inspector superior la Comuna Amzacea (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii