Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Atelierele pictorilor constănțeni „au înflorit” în preajma primăverii

ro

21 Feb, 2022 00:00 2908 Marime text

Artiștii plastici constănțeni care își au atelierele de creație în strada Eminescu nr. 22 ne-au invitat în acest weekend la o sărbătoare de culoare și aer primăvăratic, expunând o serie de tablouri florale, în ton cu anotimpul care se apropie.

Narcise, crini, orhidee, cale sau maci au populat holul central al Casei de creație, devenit neîncăpător pentru cei care au ales să-și petreacă o după-amiază agreabilă și îmbogățitoare alături de pictorii Iulia Pană, Gabriela Aramă, Lacme Ifrim, Cosmin Grosu și Cristina Costea, Silvia Șoșoiu, Daniela Tomozei și Sveatoslav Zacon.

Iubitorii de artă au avut prilejul să viziteze nu doar expoziția, ci și atelierele, să intre în intimitatea locului de creație al artiștilor, să pună întrebări, să împărtășească opinii și perspective, să se plimbe printre șevalete, crochiuri sau pensule, să stea la un pahar de vorbă, să se bucure de atmosfera misterioasă, acolo unde ideile prind aripi și se materializează pe pânze, în forme și culori suave.

A fost o experiență plăcută pentru toată lumea, un mod de a lăsa arta să vorbească și să îmblânzească sufletele, atât de uitate în iureșul zgomotos al vieții cotidiene.


 

Citește și:

Constanța culturală O idee inspirată și un vernisaj inedit (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii