Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artă plastică contemporană Are loc vernisajul primei ediții a Bienalei Internaţionale de Artă „Danubiana”, Ruse - Silistra

ro

20 Sep, 2014 13:11 1794 Marime text
Prima etapă a Bienalei Internaţionale de Artă „Danubiana” Ruse – Silistra a fost prezentată, pentru prima dată, în Galeria de Artă Silistra din Bulgaria, în perioada 28 august – 21 septembrie, cu participarea a 66 de artişti plastici prezenți pe simeze cu 154 de lucrări.
Primăria Municipiului Ruse şi Galeria de Artă Ruse organizează a doua etapă a acestui eveniment, vernisajul primei ediții a Bienalei Internaţionale de Artă „Danubiana”, Ruse – Silistra, miercuri, 24 septembrie, la Galeria de Artă Ruse, începând cu ora 17.00. Manifestarea a fost concepută ca un prilej de întâlnire pe simeze a artiştilor plastici din diferite generații şi culturi, cu un limbaj plastic variat, în vederea redării cât mai elocvente a tendinţelor din arta plastică contemporană.
În cadrul evenimentului, 90 de artişti din România, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Grecia, Italia, Franța şi Elvetia vor participa cu 185 de lucrări de pictură, sculptură, grafică, fotografie și artă decorativă.
Expoziţia se doreşte a fi un sprijin acordat oraşului Ruse de a deveni Capitală Europeană de Artă. Situat la frontieră, oraşul îşi depăşeşte graniţele şi planurile de viitor în contextul mai larg al parteneriatului transfrontalier cu Giurgiu şi Bucureşti. 
Această expoziție va fi deschisă iubitorilor de artă în perioada 24 septembrie -13 octombrie 2014.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii