Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul României. „Vaccinarea este gratuită. Trebuie să ne testăm pe propriile resurse” (video)

ro

29 Sep, 2021 15:44 1493 Marime text
  • Briefing de presă la finalul ședinței de Guvern din 29 septembrie.
Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat astăzi, la finalul ședinței de Guvern, că „nu va da înapoi” de la proiectul care prevede testarea din propriile resurse a persoanelor nevaccinate.

„Este intenția mea de a merge în aceasta directe. Vom trimite în Parlamentul României această lege care să spună că pentru personalul medical, învățământ și asistență socială să se testeze din propriile resurse.

Dacă nu ne vaccinăm, nu avem ce face. Aceasta este direcția în care mergem. Persoanele nevacciante care prezintă un risc pentru ceilalți nu vor putea participa la aceste activități”, explică Florin Cîțu.

El a declarat că îndemnul la vaccinare ar trebui să vină din partea cadrelor medicale.

„Pe de o parte, ne mirăm că nu se vaccinează lumea. Pe de altă parte, avem cadre medicale care nu s-au vaccinat. Exemplul trebuie să vină de la cadre medicale, nu de la politicieni.

Nu putem să îi spunem românului să se vaccineze, dar să meargă la spital să fie tratat de persoane nevaccinate. Macar să se testeze (...) din respect pentru cei pe care îi tratează. În ceea ce privește testarea, aici nu voi da înapoi.

Vaccinarea este gratuită. Aici este foarte clar – trebuie să ne testăm pe propriile resurse. Nu vom da înapoi de la această măsură. O vom trimite în Parlamentul României. (...) așa cum v-am spus, cu testare pe banii celor care ar trebui să se vaccineze”, menționează premierul Florin Cîțu. 



 

Sursă video: Facebook.com / Guvernul României

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii