Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hânsă, despre investiţiile RAJA şi măsurile luate de primărie Cernavodă, primul oraş din ţară în care cetăţenii îşi plătesc individual consumul de apă rece

ro

21 Dec, 2013 00:00 2439 Marime text
RAJA a anunţat ieri că în judeţul Constanţa există primul oraş din ţară, unde nu se vor mai face debranşări colective la nivelul asociaţiilor/blocurilor din cauza datoriilor. La ora actuală, la nivelul tuturor apartamentelor din cadrul asociaţiilor/blocurilor din Cernavodă sunt încheiate convenţiile de facturare individuală, prin care se va respecta regula „Consumatorul plăteşte”, iar la nivelul asociaţiilor de locatari/proprietari nu vor mai exista cazuri în care utilizatorii bun-platnici să sufere de lipsa apei, din cauza datornicilor, în urma aplicării măsurii de debranşare pentru recuperarea debitelor.

„Prin măsurile din ultimii doi ani, luate atât de Primăria oraşului Cernavodă, cât şi de către furnizorul de apă (n.r. RAJA), ne-am străduit să facem să funcţioneze cât mai bine acest sistem de alimentare cu apă”, a declarat primarul Gheorghe Hânsă.
Şeful autorităţii locale a explicat că prin investiţiile derulate, RAJA a reuşit să monteze contoare la fiecare scară de bloc sau bloc, reuşind să înlăture situaţiile în care din cauza a 200 de rău-plantici rămâneau fără apă 2.000 de abonaţi, fiind afectat nu un bloc sau o scară, ci un cartier întreg. De la o facturare „mai individualizată”, situaţie în care apa era oprită la nivel de bloc sau scară, s-a reuşit astăzi, la cererea cetăţenilor, să se treacă la facturarea individuală pe fiecare apartament.

Concomitent cu investiţiile RAJA, Primăria oraşului Cernavodă a iniţiat două campanii importante pentru evitarea debranşărilor. Este vorba de campania de economisire a consumului de apă rece şi de cea privind subvenţionarea costului apei. „Întotdeauna consumul unei cantităţi mai mici de apă înseamnă un cost mai mic. De asemenea, cred că suntem singura primărie din ţară care subvenţionăm costul apei reci pentru cei cu venituri mici, suportând 4 metri cubi de apă/lună în cazul familiilor şi 2 metri cubi de apă/lună pentru persoanele singure”, a afirmat primarul Gheorghe Hânsă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii