Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Habitatului. Care este scopul acestei zile și care este tema din acest an

ro

04 Oct, 2021 17:20 1535 Marime text

  • Scopul Zilei Mondiale a Habitatului este de a reflecta asupra stării orașelor noastre și asupra dreptului de bază al tuturor la un cămin adecvat, evenimentul fiind înființat în 1985 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite prin Rezoluția 40/202.
Data de 4 octombrie  marchează Ziua Mondială a Habitatului.

În fiecare an, în octombrie, Națiunile Unite (UN-Habitat) și partenerii săi organizează o lună de activități, evenimente și discuții privind sustenabilitatea urbană: ,,Octombrie urban”.

În prima zi de luni din octombrie se celebrează Ziua Mondială a Habitatului, anul acesta cu tema ,,Accelerarea acțiunilor urbane pentru o lume fără carbon”. Scopul Zilei Mondiale a Habitatului este de a reflecta asupra stării orașelor noastre și asupra dreptului de bază al tuturor la un cămin adecvat, evenimentul fiind înființat în 1985 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite prin Rezoluția 40/202.

Cu toate că activitățile pot fi legate de orice aspect al urbanizării durabile, evenimentele dedicate lui ,,Octombrie Urban” sub sloganul ,,Oraș mai bun, Viață mai bună” se încheie cu Ziua Mondială a Orașelor în data de 31 octombrie 2021 cu o temă legată de asemenea de urbanizare: ,,Adaptarea orașelor la efectele schimbărilor climatice”.

Orașele sunt responsabile pentru aproximativ 70% din emisiile globale de dioxid de carbon, transportul, clădirile, energia și gestionarea deșeurilor reprezentând cea mai mare parte a emisiilor urbane de gaze cu efect de seră, astfel că trebuie să lucrăm împreună pentru a crea orașe durabile.

Text tradus și adaptat de ARBDD

Mai multe informații: https://urbanoctober.unhabitat.org/whd
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii