Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fascinanta viață sălbatică Monitorizarea ursului într-o frumoasă pădure din Vrancea (VIDEO)

ro

18 Sep, 2023 20:33 1122 Marime text

În mijlocul unei păduri frumoase din Parcul Natural Putna Vrancea, o cameră de monitorizare a faunei surprinde un impresionant exemplar de urs într-un moment amuzant.

Scărpinatul de coaja arborilor nu este doar o activitate distractivă pentru acest mamifer imens, ci are și un dublu rol practic. Pe lângă faptul că îl ajută să scape de paraziți, acest gest își marchează teritoriul, semnalându-i celorlalți urși prezența sa prin mirosul lăsat pe arbori.

Iată postarea de pe pagina de socializare a Regiei Nationale a Pădurilor - Romsilva: 

Un impresionant exemplar de urs face un mic spectacol în fața unei camere de monitorizare a faunei instalată în mijlocul unei păduri frumoase din Parcul Natural Putna Vrancea.

Dincolo de aspectul amuzant, scărpinatul de coaja arborilor este un gest cât se poate de practic și are un dublu rol pentru urși, îi scapă de paraziți și, în același timp, își marchează teritoriul, ceilați urși simțind imediat, cu simțul lor olfactiv foarte dezvoltat, mirosul lăsat pe arbori.

Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

 

sursa foto-video: Fcaebook/ Regia Națională a Pădurilor - Romsilva

Citește și:

Prezența urșilor provoacă alarmă. Mesaje de avertizare RO-ALERT transmise în localități afectate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii