Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul Marinei a sarbatorit cei 150 de ani de la infiintarea SMG

ro

13 Nov, 2009 01:48 1565 Marime text
muzeul_marinei.jpgIeri, la sediul Muzeului Marinei Române a avut loc o masă rotundă prin care s-a marcat împlinirea celor 150 de ani de la înfiinţarea Statului Major General.

Acest eveniment a fost realizat în colaborare cu Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I, Filiala Constanţa, iar la discuţii au participat, printre alţii, reprezentanţi ai instituţiilor din Constanţa, care au o legătură directă sau indirectă cu armata, şi cadre în rezervă.

Masa rotundă cu tema „Statul Major General - 150 de ani de la înfiinţare" a fost deschisă cu prezentarea mesajului şefului Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, şi a ordinului ministrului Apărării Naţionale, Mihai Stănişoara.

Preşedintele Clubului Amiralilor, viceamiral (r) Constantin Iordache, a dat startul discuţiilor la care au participat, ulterior, şi reprezentanţii Uniunii Naţionale a Veteranilor de Război, Filiala Constanţa, Oficiului Naţional Cultul Eroilor, Ligii Navale Române, Filiala Constanţa, Ligii Maiştrilor Militari de Marină şi ai Direcţiei Judeţene Constanţa a Arhivelor Naţionale.

Viceamiral (r) Constantin Iordache a declarat, cu această ocazie, că în scurt timp Clubul Amiralilor va realiza un album omagial pentru actualul şef al SMG, în care să-i fie prezentată întreaga carieră. Această decizie a fost luată deoarece Gheorghe Marin este primul ofiţer de marină în fruntea acestui organism.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii