Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE-VIDEO Pastorala de Paște a Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie „Sărbătoarea Religioasă este comuniunea lui Dumnezeu cu oamenii, a Pământului cu Cerul, a îngerilor cu oamenii” (FOTO)

ro

30 Apr, 2024 10:35 1268 Marime text


Astăzi, 30 aprilie, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a organizat o conferință la Palatul Patriarhal, în cadrul căreia a transmis credincioșilor Pastorala de Paște.

Iată, ne pregătim de cea mai mare sărbătoare creștină. Învierea Domnului este sărbătoarea sărbatorilor. Este bucuria cea mai mare. De Înviere, lumina copleșește întunericul și învinge moartea. Fiecare generație se bucură de această generație. Avem oameni noi, copii care cresc și înțeleg rostul acestei sărbători. Sărbătoarea a fost pregătită, ca în fiecare an, de o perioadă de 7 săptămâni - 6 săptămâni de post și Săptămâna Patimilor. Săptămana Patimilor este săptămâna cea mai plina de jertfă, cu adevărat precede cea mai mare sărbătoare. Se cuvine ca și în anul acesta, să gustăm și să ne luminăm din aceasta Lumină a Învierii și să trăim acest adevăr intens. Sărbătoarea Religioasă este comuniunea lui Dumnezeu cu oamenii, și a oamenilor cu Dumnezeu, a Pământului cu Cerul, a îngerilor cu oamenii și a sfinților și Maicii Domnului cu noi, oamenii  Să ne bucurăm și anul acesta de această Sărbatoare! Vă salut pe toți credincioșii! Este salutul la care nu se mai poate adăuga ceva. Sărbători cu Lumină, cu dragoste! Hristos a Înviat!, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Mesajul integral al ÎPS Teodosie poate fi ascultat mai jos:

 

Citește și:
Iată unde va oficia slujbe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 24 – 30 aprilie 2024
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii