Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri sporite de siguranță la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța

ro

21 Oct, 2021 16:16 1370 Marime text


Pentru a asigura condiții de siguranță beneficiarilor săi care fac parte din categoria vulnerabilă din cauza afecțiunilor cronice și a sistemului imunitar scăzut, Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța a achiziționat 13 echipamente de decontaminare a aerului, care oferă beneficii antimicrobiene și antivirale, fără a afecta organismul uman și fără întreruperea activității din instituție. Aceste echipamente se alătură celor patru lămpi UV bactericide utilizate pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor din încăperi, prin intermediul radiațiilor ultraviolete care existau deja în cămin. De asemenea, au fost achiziționate 10 aparate concentratoare de oxigen.
 
De asemenea, potrivit Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, triajul epidemiologic al beneficiarilor și angajaților se fectuează zilnic, iar în contextul pandemiei, pentru limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu virusul SARS-COV-2, s-a efectuat testarea personalului și a beneficiarilor.
 
Totodată, Căminul oferă beneficiarilor săi și posibilitatea de vaccinare, astfel că au amenajat un centru de vaccinare anti-COVID. În prezent, sunt imunizați aproximativ 80% dintre beneficiari și 75% din angajați.
 
În cazul în care este descoperit un caz de COVID-19, Căminul pentru Persoane Vârstnice dispune de un spațiu destinat exclusiv izolării.
 
Conform Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, personalul Căminului pentru Persoane Vârstnice respectă cu strictețe măsurile de igienă, astfel că s-au achiziționat materiale sanitare, dezinfectanți și echipamente de protecție pentru diminuarea riscului de infecție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii