Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Lideri pentru integritate” DGA organizează concurs de dezbateri pentru tineri

ro

31 Jul, 2017 16:41 1979 Marime text
Proiectul de educație pentru promovarea integrității adresat tinerilor „Lideri pentru integritate”, derulat de Direcția Generală Anticorupție se desfăsoară anul 2017. Ediția a II-a a proiectului constă într-un concurs de dezbateri pe teme de integritate și unul de creație artistică adresate tinerilor liceeni.
 
Evenimentul este desfășurat în parteneriat cu Asociația Pro Democrația, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Primăria Municipiului București și Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București (PROEDUS).
 
Primele 10 echipe calificate participă, în perioada 26 iulie - 2 august, la Școala de vară - Lideri pentru Integritate în staţiunea Costineşti, din  județul Constanța. Aici se vor desfăşura semifinalele şi finala concursului de dezbateri.
 
Proiectul „Lideri pentru integritate” a avut la bază nevoia educării tinerei generații în spiritul integrității și informarea acesteia cu privire la ceea ce reprezintă infracțiunile de corupție, instrumentele de sesizare a acestor fapte și adoptarea unui comportament onest, proactiv și responsabil.
 
Reamintim că, ediția a II-a a proiectului a debutat, în perioada 29-30 mai, cu un concurs de dezbateri pe teme de integritate susținute de echipe de elevi din 20 de licee bucureștene înscrise în proiect.
 
Pe parcursul celor două zile, echipele de elevi au dezbătut teme actuale din zona de integritate, abordând în mod punctual subiecte precum comportamentul pasiv în fața corupției, corupția in sistemele publice și efectele pe care le produce acest fenomen în societate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii