Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGA Călărași-Persoană trimisă în judecată în stare de arest preventiv

ro

21 Feb, 2024 14:48 387 Marime text
                 MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
               DIRECȚIA GENERALĂ ANTICORUPȚIE
 
              SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE   CĂLĂRAȘI
 
       Nr. 3679904/BIRP
Din 21.02.2024
 
 
 
Călărași/ Persoană trimisă în judecată în stare de arest preventiv
 
Ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție   Călărași au desfășurat activități procedurale într-o cauză penală în care procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, fără calitate specială, aflat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj,  loviri sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Din probele administrate în cauză, s-a reținut faptul că în perioada 06.03.2023 – 29.11.2023, în mod repetat, însă în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul, prin amenințări explicite privind comiterea de violențe fizice și suprimarea vieții, precum și prin acte de violență fizică și distrugeri, a constrâns-o pe persoana vătămată, având calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, să-i remită, în mod injust, suma de aproximativ 120.000 euro, reprezentând un pretins comision datorat acestuia în urma intermedierii unei tranzacții de vânzare/cumpărare a unui imobil – teren, în suprafața de 129.935 mp. situat pe raza municipiului Călărași.
În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală și DOS - Serviciul Operațiuni Speciale Călărași.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de vinovăție
 
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii