Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGA Galați/ Persoane condamnate definitiv pentru infracțiuni de corupție

ro

12 Apr, 2024 13:42 410 Marime text
Galați/ Persoane condamnate definitiv pentru infracțiuni de corupție
 
Curtea de Apel Galați a dispus condamnarea definitivă a trei persoane, dintre care una, la data faptelor director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime SA, astfel:
 
- prima persoană, la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (patru acte materiale) și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii  pe o perioadă de 5 ani. De asemenea, instanța a dispus confiscarea, de la inculpat a sumei de 2.200 de euro, reprezentând banii primiți ca mită și îl obligă pe acesta la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în valoare de 10.000 de lei;
 
- a doua persoană, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată (patru acte materiale) cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 3 ani și pedeapsa accesorie a interzicerii  dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.
Totodată, impune inculpatului ca pe parcursul termenului de supraveghere obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 zile la una din următoarele instituții: - Primăria com. C.A. Rosetti, jud Buzău sau Şcoala Generală din comuna C.A. Rosetti, jud. Buzău.
De asemenea, instanța a dispus confiscarea, de la inculpat a sumei de 900 de euro, reprezentând banii primiți ca mită și îl obligă pe acesta la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în valoare de 10.000 de lei;
 
- a treia persoană, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani și îl obligă pe acesta să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile la una dintre următoarele instituţii: Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Tulcea sau Primăria Comunei CA Rosetti, jud. Tulcea.
De asemenea obligă pe acesta la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în valoare de 3.500 de lei.
 
În fapt, în perioada iunie 2017 – 17 aprilie 2018, unul dintre inculpați, la data faptelor director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime SA a pretins și primit de la cinci persoane suma totală de 2.700 de euro, în scopul angajării unora dintre aceste persoane la compania pe care o conducea pe posturile de „marinar” și „mecanic”.
În realitate, sumele de bani plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, un alt inculpat și alte persoane oprindu-și un „comision” cuprins între 100 și 600 de euro. În această manieră, acesta din urmă și-a însușit suma totală de 1.500 euro.
Ultima „plată”, în valoare de 500 de euro, s-a realizat în aceeași manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante față de unul dintre inculpați.
 
În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat acte procedurale în cauză.
 
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLIC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii