Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ajunul Crăciunului, angajații MAI au intervenit la 4.695 de evenimente

ro

25 Dec, 2022 13:52 1018 Marime text
Poliţia. Foto: Facebook-DGPMBÎn ajunul Crăciunului, structurile Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie, cu efective suplimentate.
 
Fie că au acționat pe drumurile publice, în zona spațiilor comerciale sau în apropierea lăcașurilor de cult, în marile orașe ori în stațiuni turistice, fie că au fost de serviciu în dispecerate sau în punctele de trecere a frontierei,  pe timp de zi ori în cursul nopții, angajații MAI au avut misiunea comună de a asigura protecția cetățenilor.  
 
Datorită acestei mobilizări nu au fost înregistrate evenimente deosebite care să perturbe climatul de ordine și siguranță publică.
 
În ultimele 24 de ore, angajații MAI au intervenit la 4.695 de evenimente, 3.210 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.485 circumscrise situațiilor de urgență.
 
Pentru a veni în sprijinul celor aflați în pericol, pompierii militari au acționat în 1.251 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, au avut  73 de intervenții pentru stingerea incendiilor și  7 pentru descarcerare.
 
La rândul lor, piloții Inspectoratului General de Aviație au salvat trei persoane în urma misiunilor aero-medicale.
 
În ultimele 24 de ore, un singur cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.397 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
 
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 100.996 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 8 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
 
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37,1%.
 
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 37.094 de mijloace de transport și 146.379 de persoane, dintre care 10.708 cetățeni ucraineni.
 
Polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontiera, piloții, pompierii și paramedicii SMURD vor fi în continuare pregătiți să intervină cu promptitudine și profesionalism, pentru ca această mare Sărbătoare, cu semnificații deosebite pentru toți românii, să se desfășoare fără probleme.
 
Recomandăm cetățenilor să manifeste responsabilitate și o conduită preventivă, mai ales dacă se urcă la volan. Adaptați viteza la condițiile de drum și de trafic. Nu vă puneți în pericol urcând-vă la volan obosiți sau sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor interzise.
 
Totodată, vă recomandăm să manifestați grijă maximă când folosiți articole pirotehnice. Utilizarea neglijentă și mai ales a materialelor interzise poate avea consecințe deosebit de grave atât pentru cei care le folosesc, cât și pentru cei din jur. 
 
Crăciun fericit !
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii