Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa de Cultură din Cumpăna Premiera de gală a filmului „Între Chin și Amin”

ro

07 Oct, 2019 12:25 2048 Marime text

În data de 8 Octombrie 2019, ora 17.00, la Casa de Cultură din localitatea Cumpăna, are premiera de gala a filmului „Între Chin și Amin”.

Aceasta activitate este inclusa în programul dedicat ,,Zilei Internaţionale a Vârstnicilor”, sărbătorită la data de 1 octombrie.

Marți 08 octombrie 2019, începând cu ora 1700, in sala Căminului Cultural Cumpăna va avea loc premiera de gală a filmului artistic „ÎNTRE CHIN ŞI AMIN”, regia Toma Enache.

La această premieră vor participa actori, realizatori, urmând apoi o sesiune Q&A în cadrul căreia regizorul va răspunde la întrebările publicului.

Între „Chin şi Amin” este un film clasic, care aduce în faţa spectatorilor o poveste tulburătoare de viaţă, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă – reeducarea din puşcăriile comuniste, filmul având la bază întâmplări reale.

În timpul regimului comunist, în România au existat 44 de penitenciare principale şi 72 de lagăre de muncă forţată, destinate deţinuţilor politici, în care au suferit 3 milioane de oameni. Dintre aceştia, 800.000 au murit.

Filmul este un omagiu adus tuturor acestor oameni care au suferit în temniţele comuniste în perioada 1945-1989.

Este o mărturie despre credinţă, onoare şi iertare.


Sursa foto: Primăria Cumpăna 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii