Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Kira Hagi, pe scena Casei de Cultură, în „Sistemul Perfect“. Interes deosebit pentru spectacol (GALERIE FOTO)

ro

30 Jan, 2024 19:22 1494 Marime text
Actrița Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi, evoluează, astăzi, 30 ianuarie 2024, pe scena Casei de Cultură din Constanța, în rolul „Sophie“ din comedia „Sistemul perfect“, un spectacol al Companiei de Teatru Concordia.

Spectacolul se bucură de un interes deosebit din partea publicului. Toate biletele s-au vândut, astfel că piesa se joacă cu casa închisă.

Kira Hagi evoluează alături de Silviu Biriș, Ovidiu Cuncea, Aurelian Temișan, Monica Davidescu și Cosmin Vîjeu.  

„Piesa de teatru / comedie «Sistemul Perfect» este o adaptare după «Sistemul Ribadier», o savuroasă comedie în trei acte de Georges Feydeau și Maurice Hennequin, interpretată pentru prima dată în noiembrie 1892. Tema principală o reprezintă stratagema unui soț de a scăpa din casa conjugală, hipnotându-și soția.

Regretatul nostru artist și regizor Ion Caramitru și-a dorit să regizeze această piesă și ca o coincidență, un alt regizor cu rădăcini aromâne, Toma Enache va pune în scenă piesa autorului, Georges Feydeau, ce este extrem de cunoscut la noi în țară pentru o altă capodoperă «La puce à l'oreille – Puricele în ureche».

Georges Feydeau (1862 - 1921) a fost un dramaturg francez din perioada numită La Belle Époque, cunoscut pentru farsele și vodevilurile sale“, se arată pe site-ul oficial al Companiei de Teatru Concordia.


Distribuție:
Angèle - Monica Davidescu
Ribadier - Aurelian Temisan
Thommereux - Silviu Biris
Savinet (Sauvignion) - Ovidiu Cuncea
Gusman - Cosmin Vîjeu
Sophie - Kira Hagi

În luna noiembrie a anului trecut, Kira Hagi a jucat la Teatrul Naţional din Bucureşti în acceași piesă „Sistemul perfect”, iar la finalul premierei naționale s-a înregistrat un moment emoționant. Tatăl actriței a urcat pe scenă, în aplauzele spectatorilor, și a îmbrățișat-o pe Kira, felicitând-o.

„Pe scena «Sistemul Perfect», inima mi-a bătut în ritm cu aplauzele și râsetele din sală! Alături de nume consacrate ale teatrului, am trait o seară de neuitat. Mulțumiri adânci colegilor, familiei și prietenilor, care au fost lumina mea în sală. Mă înclin în fața tuturor!“, a fost mesajul Kirei Hagi după premiera națională din capitală. 


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:


În aplauzele spectatorilor
Gheorghe Hagi a urcat pe scenă și a felicitat-o pe Kira, fiica sa, la finele piesei de teatru „Sistemul perfect“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii